Ο αυθεντικός σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Μαραθώνος - The original club Marathon Runners of Marathon.

Η ονομασία του νεοσύστατου Αθλητικού Πολιτιστικού Συλλόγου «ΤΕΛΜΗΣΣΟΣ  Νέας Μάκρης Μαραθώνος», δόθηκε το 2006 (και επίσημα με καταστατικό το 2007) από τον τρίτης γενεάς απόγονο από την Μάκρη της Μικράς Ασίας  γηγενή και αθλητή μεγάλων αποστάσεων, Μαραθωνοδρόμο, πρωτεργάτη του δρομικού κινήματος Βλάση Καραβασίλη, ο οποίος με μεγάλη αγάπη προβάλλει  τον Μαραθώνιο Δρόμο, την ιστορικότητα της περιοχής μας και τη διάδοση του τρεξίματος στην ευρύτερη περιοχή αλλά και σε όλη την Ελλάδα.
Έχοντας ο ίδιος τεράστια εμπειρία και αγάπη στον αθλητισμό και ιδιαίτερα στο μαζικό αθλητισμό με μακροχρόνια πορεία ως αθλητής σε πολλούς αγώνες με διακρίσεις σε διοργανώσεις τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό, θέλησε να τιμήσει την ονομασία της πατρίδας των προγόνων του αλλά και τον τόπο που γεννήθηκε την σημερινή Νέα Μάκρη.
Έτσι λοιπόν ίδρυσε με τη στήριξη της τοπικής κοινωνίας τον Αθλητικό Πολιτιστικό Σύλλογο Μαραθωνοδρόμων ΤΕΛΜΗΣΣΟΣ με απώτερο σκοπό την ένταξη της κοινωνίας στην άθληση και στον υγιεινό τρόπο ζωής, αλλά και στην εθελοντική προσφορά.

H Τελμησσός ήταν αρχαία πόλη της Μικράς Ασίας χτισμένη στα όρια μεταξύ Λυκίας και Καρίας, στη θέση όπου σήμερα βρίσκεται η σύγχρονη πόλη Fethiye. Για μικρό χρονικό διάστημα στον 6ο μ.Χ. αιώνα ονομαζόταν Αναστασιούπολις προς τιμήν του Βυζαντινού αυτοκράτορα αλλά αμέσως μετά από τον 6ο μ.Χ. αιώνα επικρατεί το όνομα Μάκρη, από το ομώνυμο νησί, απέναντι από την αρχαία Τελμησσό.

Ο σύλλογος δημιουργήθηκε για αθλητικούς/δρομικούς και πολιτιστικούς στόχους σκοπούς, να διοργανώνει δηλ. αγώνες και πολιτιστικές δράσεις και για να διατελέσει θεματοφύλακας της κλασικής διαδρομής του Μαραθωνίου και της ιστορίας του.

Χορηγοί Επικοινωνίας Ραμνούς

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ

 

 

 

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΥ

   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Χορηγοί Ραμνούς

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Αναζήτηση

NewsLetter

Επικοινωνία

Γραφεία Συλλόγου
Λ.Μαραθώνος 95 Νέα Μάκρη, 19005
τηλ: 22940-98696-6942633465
www.telmissos.gr, info@telmissos.gr

 
JSN Force template designed by JoomlaShine.com