Ο αυθεντικός σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Μαραθώνος - The original club Marathon Runners of Marathon.

Η Νέα Μάκρη είναι πόλη της βορειοανατολικής Αττικής. Ανήκει διοικητικά στον Δήμο Μαραθώνα. Ιδρύθηκε το 1924, όταν έφθασαν οι πρώτοι κάτοικοί της, πρόσφυγες από τα παράλια της Λυκίας της Μικράς Ασίας, από τις ιωνικές κωμοπόλεις Μάκρη και Λυβίσσι.Τις πρώτες δεκαετίες ήταν καθαρά αγροτικός οικισμός ταχύτατα αναπτυσσόμενος, οι πρόσφυγες συνάντησαν πολλές δυσκολίες από την μορφολογία της περιοχής με τους βάλτους και τους πυκνούς θάμνους. Μετά την περίοδο της Κατοχής ξεκίνησαν οι πρώτες σοβαρές προσπάθειες για την εκβιομηχάνιση του οικισμού με αύξηση της εμπορικής δραστηριότητας των επιχειρηματιών της Νέας Μάκρης. Η οικιστική, οικονομική και τουριστική ανάπτυξη της Νέας Μάκρης τα τελευταία χρόνια υπήρξε ραγδαία. Έχει έκταση 36.662 στρέμματα και ο μόνιμος πληθυσμός της ανέρχεται στους 13.986 κατοίκους. Ως παραθεριστικό κέντρο, το καλοκαίρι, ξεπερνά τους 55.000 - 60.000 κατοίκους.

Σ’ αυτή την περιοχή το σχολείο μας –το 1ο Γυμνάσιο Νέας Μάκρης- φιλοξενεί 360 παιδιά, ένα πολυπληθές σχολείο που όμως με την βοήθεια άξιων καθηγητών καθώς και του Διευθυντή κ. Άγγελου Καλογερόπουλου, καταφέρνουν να ανταπεξέρχονται στις αντιξοότητες της σημερινής εποχής, να κάνουν πράξη το «μαθαίνω γράμματα», ήθος και ηθική. Σκοπός και όραμα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων είναι να συμμετέχει σ’ αυτή τη διαδικασία, συμπαραστέκοντας στους εκπαιδευτικούς και με διάφορες δραστηριότητές του να προάγει την κοινωνική και ηθική ευαισθητοποίηση καθώς και ενημέρωση εφήβων και γονέων σε σημαντικά θέματα.Ένα από αυτά, είναι η προσφορά στον συνάνθρωπο με κάτι ανεκτίμητο όπως η ζωή.

Ξεκινήσαμε από ένα όραμα του ταμία του Συλλόγου μας κ. Β. Λαγού και φτάνουμε στην υλοποίηση ώστε «να τρέξουμε για την Ελπίδα». Είναι ένας αγώνας δρόμου αφιερωμένος στους σκοπούς των συλλόγων «Φίλοι παιδιών με καρκίνο – ΕΛΠΙΔΑ» και «Όραμα Ελπίδας».

 

 

Υποστηρικτές Αγώνα Ελπίδας

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Αναζήτηση

Χορηγοί Αγώνα Ελπίδας

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

NewsLetter

Επικοινωνία

Γραφεία Συλλόγου

Λ.Μαραθώνος 95 Νέα Μάκρη Αττικης . Τ.Κ. 19005


Site: www.telmissos.gr
Email: info@telmissos.gr

 
JSN Force template designed by JoomlaShine.com