Ο αυθεντικός σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Μαραθώνος - The original club Marathon Runners of Marathon.

Το 1922 οι πρόσφυγες τις Μ.Ασίας διωγμένοι  από τα παράλια της Μ.Ασίας και συγκεκριμένα από τις αρχαίες πόλεις της Λυκίας, Τελμησσός, και Καρμηλασσός η νεότερα Μάκρη Μ.Ασίας, εγκαταστάθηκαν 92 οικογένειες στην τότε άγονη και δασώδη περιοχή με την ονομασία Ξυλοκέριζα η Προβάλινθος, και την σημερινή Νέα Μάκρη. Οι 92 οικογένειες έχοντας και φέρνοντας ως ένα σύμβολο της πανάρχαιης κληρονομιάς τον Μυθικό Ήρωα της Λυκίας τον Ιππέα του φτερωτού αλόγου Πήγασος, τον Βελλεροφόντη, έχοντας και ως σύμβολο της περιοχής του έως πρόσφατα Δήμου Ν.Μάκρης, έως ότου ενοποιηθεί η περιοχή με τον ιστορικό Καλικρατικό Δήμο Μαραθώνα. Έτσι λοιπόν θέλοντας να τιμήσει αλλά και να κρατήσει τις μνήμες και την πολύτιμη κληρονομιά της Λυκίας, ο Εμπνευστής και διοργανωτής των Βελερεφοντείων Βλάσης Καραβασίλης, πριν από 22 χρόνια εμπνεύστηκε και διοργάνωσε τον αγώνα δρόμου αλλά παράλληλα και τις πολιτιστικές εκδηλώσεις με τον τίτλο Βελερεφόντεια, με την αρωγή και βοήθεια του Δήμου της περιοχής.

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΧΟΡΗΓΟΙ

 

 

   

 

 

 

 

 www.foreverliving.gr

 www.foreverliving.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Τα ΒΕΛΕΡΕΦΟΝΤΕΙΑ 2022 είναι αφιερωμένα στην Μικρά Ασία, τιμώντας  την μνήμη των 100 χρόνων  από την Μικρασιατική Καταστροφή.

 

Ο Σύλλογος Μακρηνών Λιβισιανών Νέας Μάκρης, στηρίζει ενεργά όπως κάθε χρόνο τα Βελερεφόντεια.Τιμούμε τα 100 χρόνια απο την Μικρασιατική Καταστροφή

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κάτω Σουλίου ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ υποστηρίζει τα ΒΕΛΕΡΕΦΟΝΤΕΙΑ 2022

 

Ο δραστήριος  Επιμορφωτικός Σύλλογος Νέας Μάκρης στηρίζει ενεργά με την παρουσία του τα ΒΕΛΕΡΕΦΟΝΤΕΙΑ

 

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ

 

 

 

 

 

Κοινωνική Κουζίνα Νέας Μάκρης- Ό άλλος άνθρωπος

Η Κοινωνική κουζίνα Νέας Μάκρης-ο άλλος Άνθρωπος στηρίζει τα ΒΕΛΕΡΕΦΟΝΤΕΙΑ 2022. Θα προσφέρει σε όλους τους συμμετέχοντες φρουτοσαλάτες κατά τον τερματισμό τους. Παρακαλούμε βοηθήστε και στηρίξτε όσο το δυνατόν, προσφέροντας και συγκεντρώνοντας για την Κοινωνική Κουζίνα τρόφιμα την ημέρα αυτή, που φροντίζει και μαγειρεύει για τους συνανθρώπους  μας. Βοηθάμε τον συνάνθρωπο μας! Το έχει ανάγκη!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Αναζήτηση

NewsLetter

Επικοινωνία

Γραφεία Συλλόγου
Λ.Μαραθώνος 95 Νέα Μάκρη, 19005
τηλ: 22940-98696-6942633465
www.telmissos.gr, info@telmissos.gr

 
JSN Force template designed by JoomlaShine.com