Ο αυθεντικός σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Μαραθώνος - The original club Marathon Runners of Marathon.

                          

Τα ΒΕΛΛΕΡΕΦΟΝΤΕΙΑ είναι γιορτή!  Είναι η καλοκαιρινή δρομική γιορτή της Νέας Μάκρης! Είναι η γιορτή που τιμά το Μυθικό Ήρωα της Λυκίας Μικράς Ασίας, το Βελλερεφόντη, το σύμβολο των πρώτων κατοίκων της Νέας Μάκρης που έφεραν οι Μικρασιάτες πρόσφυγες Μακρινοί από την Αρχαία πόλη ΤΕΛΜΗΣΣΟΣ στην Νέα Μάκρη Αττικής. 

 

 Για να τιμηθούν λοιπόν οι αλησμόνητες πατρίδες μας, πριν από 23 χρόνια ο λάτρης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς Βλάσης Καραβασίλης που κατάγεται (τρίτη γενιά) από τη Μάκρη της Μικράς Ασίας, την αρχαία Τελμησσό, αλλά και ο ίδιος ως αθλητής μεγάλων αποστάσεων, θέλησε τότε να διοργανώσει αυτήν την όμορφη καλοκαιρινή  εκδήλωση που διεξάγεται πάντα τον μήνα Ιούλιο στο πανέμορφο και γραφικό Λιμανάκι της Νέας Μάκρης. Έτσι λοιπόν έδωσε τον τίτλο ΒΕΛΛΕΡΕΦΟΝΤΕΙΑ σε έναν αγώνα θεσμό, που κάθε χρόνο έχει ανοδική πορεία στις συμμετοχές.
 
Τα τελευταία χρόνια από τότε που ο Βλάσης Καραβασίλης ίδρυσε τον πρώτο και μοναδικό σύλλογο Μαραθωνοδρόμων με έδρα τον ιστορικό μας Δήμο Μαραθώνα, τον ΤΕΛΜΗΣΣΟ ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ, ο Τελμησσός ανέλαβε όλη τη διοργάνωση εξ ολοκλήρου με πλήρη επιτυχία κάθε φορά!
Αυτό φυσικά οφείλεται στην σπουδαία και πολύτιμη υποστήριξη της τοπικής κοινωνίας, των φορέων, αλλά το σημαντικότερο όλων των εθελοντών φίλων και μελών του Τελμησσού που κάθε φορά δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό για ένα επιτυχές αποτέλεσμα!
Αξίζει να σημειωθεί πως ο συγκεκριμένος αγώνας αποτέλεσε κίνητρο για την ενασχόληση με το αγαπημένο μας τρέξιμο στην ευρύτερη περιοχή!
Από τα Βελλερεφόντεια ξεκίνησαν οι παιδικοί αγώνες σε όλη την Ελλάδα παράλληλα με τις διαδρομές για τους ενήλικες. Τα Βελλερεφόντεια είχαν και έχουν πάντα και κοινωνικό χαρακτήρα. Βοηθούν και στηρίζουν ανάγκες της τοπικής κοινωνίας μας και συνανθρώπους μας, αλλά και τιμούν και προσωπικότητες που έχουν προσφέρει ο κάθε ένας από την πλευρά του στο κοινωνικό σύνολο.
 
Στη φετινή διοργάνωση οι τρεις πρώτοι νικητές ήταν ο Φάνης Κατσικάκης, ο Μανώλης Βάρδας και ο Σάββας Σπανούδης. Οι τρεις πρώτες γυναίκες η Πόπη Γατζούδη, η Σπυριδούλα Σούμα και η Βιολέττα Μαυρομάττη.
Τους ευχόμαστε θερμά συγχαρητήρια για τις επιδόσεις τους και τους ευχαριστούμε για την επιλογή τους να τρέξουν στον αγώνα μας.
 
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και τίμησαν με την παρουσία και συμμετοχή τους πολλοί φίλοι συναθλητές, και πρόεδροι συλλόγων δρομέων, καθώς και παράγοντες απο τον αθλητικό χώρο. Όπως αναφερθήκαμε εξ αρχής, η συμβολή του Δήμου μας καθώς και η ευγενική στήριξη της Περιφέρειας Αττικής είναι πολύ σπουδαία.
Η Περιφέρεια Αττικής ήταν μεγάλος μας χορηγός και ξεχωριστή ήταν η ευγενική και τιμητική παρουσία του αγαπητού μας Αντιπεριφερειάρχη Κου Νικόλαου Πέππα. Ευχαριστούμε από καρδιάς και τον ίδιο αλλά και τον Περιφερειάρχη Κο Γεώργιο Πατούλη,
για την πολύτιμη στήριξη στην εκδήλωση μας.
Μας τίμησαν, όπως κάθε χρονιά, ο αγαπητός μας Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κος Βασίλης Οικονόμου, ο οικοδεσπότης του ιστορικού μας Δήμου Μαραθώνος ο Δήμαρχος Μαραθώνος Κος Στέργιος Τσίρκας, οι Αντιδημάρχοι του Δήμου Μαραθώνος, Κος Ευάγγελος Κυπαρίσης, Κος Χρήστος Στάμος, Κος Ευάγγελος Σωτηρίου, και Κος Νικόλαος Καραγιάννης. Επίσης μας τίμησαν με την παρουσία τους ο πρόεδρος της Κοινότητας Μαραθώνος Κος Κωνσταντίνος Λάσκος, ο Δημοτικός Σύμβουλος και αντιπρόεδρος του Δημοτικού θεάτρου Μαραθώνος Κος Νικηφόρος Μπατζές που εκπροσώπησε και το Αστυνομικό τμήμα Μαραθώνος, ο Δημοτικός Σύμβουλος Κος Στέλιος Γεραμάνης, και η αγαπητή μας  υποψήφια Δημοτική σύμβουλος Σοφία Τσάμη.
Να ευχαριστήσουμε θερμά το Γραφείο Αθλητισμού του Δήμου και την τοπική κοινότητα Νέας Μάκρης και τον πρόεδρο Κωνσταντίνο Κουλούκουσα.
Ξεχωριστή ήταν η παρουσία του γιου του μεγάλου Έλληνα φιλάνθρωπου νικητή του Μαραθωνίου της Βοστώνης Στέλιου Κυριακίδη, Δημήτρη Κυριακίδη, ο οποίος πρόσφερε με πολλή αγάπη στους νικητές και των δύο αγώνων αναμνηστικά συλλεκτικά βιβλία για τον Στέλιο Κυριακίδη, καθώς και τον συλλεκτικό επίχρυσο κότινο ελιάς στον φίλο του Βλάση Καραβασίλη ως ένδειξη φιλίας αλλά και επιβράβευσης για όλες τις δράσεις και προσφορά προς τον αθλητισμό - πολιτισμό.
Εκ μέρους του Σπαρτάθλου μας τίμησε με την παρουσία του ο πρόεδρος και συντοπίτης μας Κος Κωστής Παπαδημητρίου, από το Σύλλογο Δρομέων Αθηνών τον πρώτο σύλλογο στην Ελλάδα μαζικού αθλητισμού η πρόεδρος Κα Ελένη Μπερτσάτου, απο τον αδελφό σύλλογο Απόλλων Δυτικής Αττικής ο πρόεδρος Κος Σταύρος Τσιμακίδης, εκ μέρους της Ομοσπονδίας Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού - Υπεραποστάσεων ο τεχνικός σύμβουλος Γιώργος Διαμαντής εκπροσωπώντας και τους Αθηναίους Δρομείς μαζι με την Γραμματέα Κα Μαρία Γκέκα, απο τον σύλλογο Αγίας Παρασκευής Santa Running Team ο Τσέπας Κωνσταντίνος απο το Δ.Σ., εκ μέρους του Συλλόγου Αθλουμένων Φίλων άλσους Νέας Σμύρνης ο πρόεδρος Νίκος Παγκαλάκης, εκ μέρους του Α. Γ.Σ.  Ανατολή Νέας Ιωνίας ο αγαπητός μας Κώστας Τσαγκαράκης ιδρυτικό μέλος του ΣΔΥΑ , εκ μέρους του συλλόγου Παλλήνιοι Δρομείς ο πρόεδρος Γιώργος Καραναστάσης, εκ μέρους του ΕΥΧΙΔΑ η ψυχή του ΕΥΧΙΔΙΟΥ ΑΘΛΟΥ ο πρόεδρος Παναγιώτης Αντωνόπουλος, και φυσικά δεν θα έλειπαν απο την εκδήλωση όπως και κάθε χρονιά οι παλέμαχοι πρωταθλητές μας του Μαραθωνιου Δρόμου πανελληνιονίκες - βαλκανιονίκες διεθνείς Μαραθωνοδρόμοι Γιάννης Μόνος και Γιώργος Μάλλιαρης που είναι και επίτιμα μέλη του ΤΕΛΜΗΣΣΟΥ καθώς και συντοπίτες μας!
Όπως κάθε χρόνο αλλά και σε όλους τους αγώνες του Τελμησσού μα τιμά με την παρουσία του ο αγαπητος μας φίλος και συναθλητής η ψυχή του αγώνα Παναγία Μερέντα Μαρκοπούλου Γιώργος Δράκος.  
Δεν έλειψαν και δεν λείπουν ποτέ  όπως και κάθε χρονιά τα μέλη μας Στέλιος Πρασσάς, και Στέργιος Σιούτης!
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε από καρδιάς την αγαπητή μας πρόεδρο του Συλλόγου Αρκάδων Νέας Μάκρης - Μαραθώνος Δέσποινα Γρηγοροπούλου, και υποψήφια Τοπική Σύμβουλο του Δήμου Μαραθώνος, που μας βοηθήσε  εθελοντικά για άλλη μια φορά!  
 
Η επιτυχία σε μια τέτοια εκδήλωση οφείλεται και στην ευγενική εθελοντική προσφορά των φίλων του ΤΕΛΜΗΣΣΟΥ. Στο πρώτο του ξεκίνημα ο ΕΦΗΒΟΣ Εθελοντές ΤΕΛΜΗΣΣΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον με την ευγενική εθελοντική παρουσία νέων μελών, αλλά και όλων των εθελοντών.
 
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά το Σωματείο Εθελοντων Δασοπυροσβεστών Μαραθώνος, με επικεφαλή τον πρόεδρο Κο Μάνθο Καραμολέγκο, την επίλεκτη ομάδα εθελοντων διασωστών Ναυαγοσωστών Μαρκοπούλου Κουβαρά, την Δημοτική Αστυνομία του Δήμου μας, το Αστυνομικό Τμήμα Μαραθώνος, την πολιτικη προστασία και όλους του δημοτικούς υπαλλήλους του Δήμου Μαραθώνα, τη γιατρό μας και μέλος του ΤΕΛΜΗΣΣΟΥ την αγαπητή μας Ιακωβίνα Βρεττού, και φυσικά όλους τους εθελοντές φίλους και μέλη του ΤΕΛΜΗΣΣΟΥ.
 
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε και όλους τους χορηγούς - υποστηρικτές διότι  χωρίς την σημαντική συμβολή τους δεν θα υπήρχε και η ανάλογη επιτυχία!
 
Επίσης και όλους τους χορηγούς επικοινωνίας που μας στηρίζουν με την προβολή του δρομικού αυτού γεγονότος!
 
Κλείνοντας ευχαριστούμε όλους τους δρομείς που συμμετείχαν στον αγώνα! Ο αγώνας πραγματοποιείται με πολύ μεράκι για όλους εσάς που έχετε βάλει το τρέξιμο στη ζωή σας!  
Η μεγάλη μας ανταμοιβή είναι η παρουσία σας και τα χαμογελαστά πρόσωπα που απολαμβάνουν τη χαρά της άθλησης!
 
Ραντεβού τον Ιούλιο του 2024!

ΒΕΛΛΕΡΕΦΟΝΤΕΙΑ 2023

Ο Τελμησσός Τιμά και Βραβεύει

Τράπεζα Αίματος

TV-VIDEO-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Δείτε εδώ το video από τον αγώνα Λίμνης Μαραθώνα 2023

 

Δείτε εδώ το video από τον αγώνα Πεντελικό Μάραθων 2022

Δείτε εδώ το video από τον αγώνα Λίμνης Μαραθώνα 2022

Δείτε εδώ το video από τον αγώνα Ραμνούς 2022

Δείτε εδώ το video από τον αγώνα Βελερεφοντεια 2022

Δείτε εδώ το video από τον 5ο αγώνα Λίμνης Μαραθώνα

Δείτε εδώ το video από τον 1o Ημιμαραθώνιο Άνδρου

Τρέχοντας στα δικά μας βουνά και μονοπάτια_1

Τρέχοντας στα δικά μας βουνά και μονοπάτια_2

Τρέχοντας στα δικά μας βουνά και μονοπάτια_3

 

Βράβευση Στέλιου Πρασσά και Ηρακλή Βασιλειάδη,στο gala της ΑΙMS

Oμαδικές Προπονήσεις

Φυσικοθεραπεία

Προπονητικά βοηθήματα

Βρείτε μας στο facebook

 

Βρείτε μας στο instagram

(https://www.instagram.com/telmissos_/?hl=el)

 

Γίνε εθελοντής

 

Στοιχεία υπευθύνου σχετικά με τους εθελοντές : Θωμάς Παπαβασιλείου , τηλ. 6975022529

 

Αναζήτηση

Τρέξε και ανακάλυψε το Δήμο Μαραθώνα

Ο Τελμησσός είναι μέλος της Ομοσπονδίας ΕΟΣΛΜΑ-Υ

Τουριστικός Οδηγός Βαρνάβα Δήμου Μαραθώνα

 

ΧΟΡΗΓΟΙ

 

 

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ

 

https://www.lively-events.com

 

Το Οινοποιείο ΖΕΓΓΙΝΗΣ με την άριστη βραβευμένη εκλεκτή ποιότητα οίνων, προωθεί και προβάλει την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά του Ιστορικού μας Δήμου Μαραθώνα, καθώς και όλες τις δράσεις του ΤΕΛΜΗΣΣΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝ

 

Ο Τελμησσός συνεργάζεται με τα Θρησκευτικά Μονοπάτια και Πολιτιστικές Περιηγήσεις
https://www.facebook.com/religiouspaths/

 

 

 

Μηνιαίο e-Περιοδικό "Ο Αθλοσώστης"


Περιέχει όλα τα νέα του χώρου (άθλημα, εθελοντισμός, επάγγελμα).
Στείλτε email στο elagreece@gmail.com για να το λαμβάνετε δωρεάν.
Στέλνετε τα νέα σας για να τα δημοσιεύσουμε.
http://sportlifesaving.blogspot.gr/p/blog-page_26.html

«Μαραθώνιος & Μαραθώνας»: η επάνοδος!

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ

 

 

ΤΡΟΠΑΙΟ ΜΑΡΑΘΩΝΑ 

 

Διοργανώσεις

NewsLetter

Επικοινωνία

Γραφεία Συλλόγου

Λ.Μαραθώνος 95 Νέα Μάκρη Αττικης . Τ.Κ. 19005


Site: www.telmissos.gr
Email: info@telmissos.gr

 
JSN Force template designed by JoomlaShine.com