Ο αυθεντικός σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Μαραθώνος - The original club Marathon Runners of Marathon.

                                           

Στις 24 και 25 Ιουνίου,πραγματοποιήθηκαν για 14η φορά o Olympus marathon (44χλμ,+3200) για τρίτη φορά τα "Ολύμπια μονοπάτια" (11χλμ) και για πρώτη φορά ο αγώνας "Στην κόψη των αετών" (14χλμ) . Ο Τελμησσός έδωσε για ακόμα μία φορά το παρόν στο δημοφιλέστερο ορεινό αγώνα της χώρας, με 5 αθλητές στον Olympus marathon και με 1 αθλήτρια στον αγώνα των 14χλμ. Ο αγώνας μπήκε φέτος για πρώτη φορά, εκτός του πανελληνίου και στο παγκόσμιο καλεντάρι skyrunner series και λογικό ήταν να προσελκύσει ακόμη περισσότερους αθλητές από όλο τον κόσμο.  Οι συμμετοχές φέτος περισσότερες από κάθε άλλη φορά,ξεπέρασαν τις 800 στον μεγάλο αγώνα και τις 500 στους παράλληλους αγώνες!!!

Η υπερβολική ζέστη έκανε πολύ δύσκολο το έργο όλων των αθλητών,γεγονός που φαίνεται και από τις σχεδόν 200 εγκαταλείψεις. Το χρονικό όριο τερματισμού ήταν στις 10 ώρες μέσα στις οποίες τερμάτισαν 565 αθλητές, όμως τελευταία στιγμή η διοργάνωση αποφάσισε, λόγω της υπερβολικής για αγώνα ορεινού τρεξίματος θερμοκρασίας,να δώσει άλλη μια ώρα στην οποία κατάφεραν και τερμάτισαν άλλοι 60 αθλητές. Η διαδρομή ξεκινώντας από τον αρχαιολογικό χώρο του Δίου είναι συνεχώς ανηφορική για τα πρώτα 23 χιλιόμετρα όπου οι αθλητές φτάνουν λίγο πριν την κορυφή σε υψόμετρο 2800 μέτρα, εν συνεχεία είναι συνεχώς κατηφορική για τα επομένα σχεδόν 11 χιλιόμετρα και τα υπόλοιπα 10 χιλιόμετρα μέχρι το Λιτόχωρο όπου τερματίζει, είναι με εναλλαγές στις κλίσεις. Η ψυχολογική βοήθεια των εθελοντών αλλά και του απλού κόσμου σου δίνουν κουράγιο έως τον πολυπόθητο τερματισμό.Οι εικόνες και τα τοπία που βλέπει κάποιος στη διαδρομή είναι φανταστικά και τα συναισθήματα μοναδικά,κάνοντας έτσι τον αγώνα μια αξέχαστη εμπειρία.

Αξίζει όμως να αναφέρουμε σχετικά με τη διοργάνωση,κάτι που μόνο οι αθλητές που συμμετείχαν μπορούν να γνωρίζουν, ότι σε ένα τέτοιο αγώνα που το κόστος του δεν είναι μικρό (55€), πρέπει να προνοείς για όλους τους συμμετέχοντες από τον πρώτο έως τον τελευταίο, παρέχοντας πλήρη υποστήριξη-τροφοδοσία σε όλους τους σταθμούς πόσο μάλλον όταν υπάρχουν έντονα καιρικά φαινόμενα. Είναι ένας αγώνας - διαφήμιση της χώρας στο εξωτερικό ειδικά τώρα που μπήκε και στο παγκόσμιο καλεντάρι και φαινόμενα όπως το γέμισμα των παγουριών των αθλητών έως τη μέση,η έλλειψη πλαστικών ποτηριών,η παροχή νερού σε σταθμό μόνο από λάστιχο και οι περιορισμένες παροχές σε κάποιους σταθμούς πρέπει να εκλείψουν.Γνωρίζουμε ότι όταν υπάρχουν τόσες συμμετοχές είναι δύσκολο να είναι όλα στην εντέλεια αλλά θέλουμε να πιστεύουμε ότι οι διοργανωτές θα τα λάβουν υπόψιν τους και του χρόνου θα κάνουν τα πάντα ώστε να μην ξαναπαρουσιαστούν τέτοια ζητήματα.

Στο αγωνιστικό κομμάτι,αξίζουν πάρα πολλά συγχαρητήρια στους αθλητές του συλλόγου μας που κατάφεραν και τερμάτισαν όλοι εντός χρονικού ορίου και πιο συγκεκριμένα, στον Χρήστο Φράγκο που κατέλαβε την 168η θέση με χρόνο τερματισμού 7.32,τον Πέτρο Μάρκου που κατέλαβε την 228η θέση με χρόνο τερματισμού 7.57,τον Χρήστο Πεταρούδη που κατέλαβε την 340η θέση με χρόνο τερματισμού 8.45, τον Γιάννη Υψηλό που κατέλαβε την 444η θέση με χρόνο τερματισμού 9.27 και τον Σταμάτη Πασβαγκά που κατέλαβε την 558η θέση με χρόνο τερματισμού 9.58. Επίσης πολλά συγχαρητήρια στην αθλήτρια του συλλόγου μας Βούλα Κατσαβού που τερμάτισε στον αγώνα των 14 χιλιομέτρων ,ως τρίτη γυναίκα στη γενική κατηγορία με χρόνο τερματισμού 1.39 διατηρώντας την πολύ καλή επαφή της με το βάθρο. Ευχόμαστε στους αθλητές μας, καλή αποκατάσταση και να είναι πάντα υγιείς να συμμετέχουν σε αγώνες ανά όλη την Ελλάδα , κάνοντας τον σύλλογο μας υπερήφανο.

 

Ο Τελμησσός στον 14ο Olympus Marathon

Ο Τελμησσός Τιμά και Βραβεύει 2019

Εγγραφές - Πληροφορίες Αγώνων

Ενδυμασία Μαραθωνοδρόμων

Oμαδικές Προπονήσεις

Φυσικοθεραπεία

Τράπεζα Αίματος

Προπονητικά βοηθήματα

Facebook Fanpage

 

 

Αναζήτηση

Ο Τελμησσός είναι μέλος της Ομοσπονδίας ΕΟΣΛΜΑ-Υ

 

Για περισσότερες πληροφορίες-εγγραφές

(υπεύθυνος Κος Θέμης Μητρόπουλος)
Πρόεδρος Αστέρα Μαραθώνα.Τηλ επικ: 6989730510 & 22940 78933

 

 

Τουριστικός Οδηγός Βαρνάβα Δήμου Μαραθώνα

 

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ

 

 

 

 

 

               https://bioiatriki.gr/el/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ

 

https://www.lively-events.com

 

 

 

 

Μηνιαίο e-Περιοδικό "Ο Αθλοσώστης"


Περιέχει όλα τα νέα του χώρου (άθλημα, εθελοντισμός, επάγγελμα).
Στείλτε email στο elagreece@gmail.com για να το λαμβάνετε δωρεάν.
Στέλνετε τα νέα σας για να τα δημοσιεύσουμε.
http://sportlifesaving.blogspot.gr/p/blog-page_26.html

 

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ

 

 

ΤΡΟΠΑΙΟ ΜΑΡΑΘΩΝΑ 

 

ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ  2014

Διοργανώσεις

NewsLetter

Επικοινωνία

Γραφεία Συλλόγου
Λ.Μαραθώνος 95 Νέα Μάκρη, 19005
τηλ: 22940-98696-6942633465
www.telmissos.gr, info@telmissos.gr

 
JSN Force template designed by JoomlaShine.com