Ο αυθεντικός σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Μαραθώνος - The original club Marathon Runners of Marathon.

                                       

Για τρίτη χρονιά με πρωτοβουλία του Αθλητικού Κολυμβητικού Ομίλου Λιβαδειάς διοργανώθηκε στις 21 Ιανουαρίου,με μεγάλη επιτυχία, ο 3ος ορεινός αγώνας με την ονομασία Λέβαδος.Αδιάκοπη, για άλλη μια φορά, η παρουσία σε αγώνες βουνού αθλητών-μελών του Τελμησσου αφού η φύση επιτακτικά σε προστάζει να βρεθείς σε εκκινήσεις όπως αυτή του Λέβαδου.

Ο αγώνας περιελαμβάνε  δύο διαδρομές, μια των 23,7 χλμ με 360 συμμετέχοντες και μια των 10,8 χλμ με 193 συμμετέχοντες, με αφετηρία και τερματισμό το ίδιο σημείο, στην περιοχή των πηγών της Έρκυνας (ΚΡΥΑ) όπου τρεχούμενα νερά, αιωνόβιοι πλάτανοι, πέτρινα γεφύρια, παλιά βιομηχανικά κτίρια και μικροί καταρράκτες συνθέτουν το εξαιρετικό τοπίο της περιοχής.

Από το σύνολο των 23.700 μ., τα 5200 μ. ήταν δασικός δρόμος, τα 1.500 μ. ήταν άσφαλτος - πεζόδρομος και τα υπόλοιπα 17.000 μέτρα ήταν μονοπάτια και αντιπυρική ζώνη. Η θετική υψομετρική ξεπερνάει τα 1500 μέτρα. Στον αγώνα των 10,8 χλμ η θετική υψομετρική ξεπερνούσε τα 650 μέτρα.Ξεκινώντας  τα πρώτα 400 μέτρα τρέχεις στον πλακόστρωτο πεζόδρομο διασχίζοντας το φαράγγι του ΞΕΡΙΑ και περνώντας από το ανοικτό πέτρινο θέατρο. Στη συνέχεια, για το καλωσόρισμα, ανηφορίζεις τα 446 σκαλοπάτια που οδηγούν στο εκκλησάκι του Αγ. Μηνά. Με μεγάλες και απότομες κλίσεις (ξεπερνάει  το 45 %) που για να φτάσεις στην κορυφή ανεβαίνεις 4 αντιπυρικές ζώνες , συνεχίζεις στο βουνό, μέσα από μονοπάτια δάσους με πεύκα και έλατα για να φθάσεις τελικά στην κορυφή του Λαφύστιου όρους στον Προφήτη Ηλία, σε υψόμετρο  907 μ., απ’ όπου η θέα προς την πόλη με φόντο τον χιονισμένο Παρνασσό ήταν εντυπωσιακή. Οι εναλλαγές στις ανηφόρες και τις κατηφόρες αρκετές κατά τη διάρκεια όλου του αγώνα , κάνοντας έτσι τον αγώνα αρκετά δύσκολο για κάποιον που δεν έχει προετοιμαστεί κατάλληλα. Πλησιάζοντας  στον τερματισμό  σε υποδέχονται οι φιλόξενοι κάτοικοι που έχουν βγεί απο τα σπίτια τους για να σε χειροκροτήσουν,αλλά και οι εθελοντές που προσπαθούν με τις φωνές τους να σε εμψυχώσουν δίνοντας σου έτσι ρυθμό και δύναμη για τα τελευταία μέτρα.

Πολλά συγχαρητήρια στους αθλητές του συλλόγου μας  που έτρεξαν και τερμάτισαν τον δύσκολο αυτόν αγώνα των 23,7 χλμ αλλά και των 10,8 χλμ, και πιο συγκεκριμένα στον Χρήστο Φράγκο που τερμάτισε 36ος με χρόνο 2.57 ,στον Γιάννη Υψηλό που τερμάτισε 75ος με χρόνο 3.15, στον Αλέξανδρο Κομεσσάριο που τερμάτισε 82ος με χρόνο 3.18, στον Χρήστο Πεταρούδη που τερμάτισε 127ος με χρόνο 3.30, στον Μιχάλη Μαυρίκο που τερμάτισε 231ος με χρόνο 3.52 και στην αδερφή του Ειρήνη Μαυρίκου που τερμάτισε  261η  με χρόνο 4.02 .Επίσης πολλά συχαρητήρια και στη Βούλα Κατσαβού που συμμετείχε στον αγώνα των 10,8 χλμ και τερμάτισε 18η αλλά και τρίτη γυναίκα με χρόνο 1.14. Ευχαριστούμε τους διοργανωτές και τους εθελοντές για την πλούσια τροφοδοσία σε παροχές, χαμόγελα και κέφι σε όλους τους σταθμούς αλλά και για την συμπαράσταση τους και ελπίζουμε ο αγώνας αυτός να συνεχιστεί με την ίδια επιτυχία και τα επόμενα χρόνια.

Συμμετοχή Τελμησσού στον 3ο ορεινό αγώνα Λέβαδος

 

Ο Τελμησσός Τιμά και Βραβεύει 2019

Εγγραφές - Πληροφορίες Αγώνων

Ενδυμασία Μαραθωνοδρόμων

Oμαδικές Προπονήσεις

Φυσικοθεραπεία

Τράπεζα Αίματος

Προπονητικά βοηθήματα

Βρείτε μας στο facebook

 

Βρείτε μας στο instagram

(https://www.instagram.com/telmissos_/?hl=el)

 

 

Facebook Fanpage

Αναζήτηση

Ο Τελμησσός είναι μέλος της Ομοσπονδίας ΕΟΣΛΜΑ-Υ

 

Για περισσότερες πληροφορίες-εγγραφές

(υπεύθυνος Κος Θέμης Μητρόπουλος)
Πρόεδρος Αστέρα Μαραθώνα.Τηλ επικ: 6989730510 & 22940 78933

 

 

Τουριστικός Οδηγός Βαρνάβα Δήμου Μαραθώνα

 

ΧΟΡΗΓΟΙ

 

 

 

 

 

               https://bioiatriki.gr/el/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ

 

 

https://www.lively-events.com

 

 

 

 

Μηνιαίο e-Περιοδικό "Ο Αθλοσώστης"


Περιέχει όλα τα νέα του χώρου (άθλημα, εθελοντισμός, επάγγελμα).
Στείλτε email στο elagreece@gmail.com για να το λαμβάνετε δωρεάν.
Στέλνετε τα νέα σας για να τα δημοσιεύσουμε.
http://sportlifesaving.blogspot.gr/p/blog-page_26.html

 

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ

 

 

ΤΡΟΠΑΙΟ ΜΑΡΑΘΩΝΑ 

 

ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ  2014

Διοργανώσεις

NewsLetter

Επικοινωνία

Γραφεία Συλλόγου
Λ.Μαραθώνος 95 Νέα Μάκρη, 19005
τηλ: 22940-98696-6942633465
www.telmissos.gr, info@telmissos.gr

 
JSN Force template designed by JoomlaShine.com